Tonijntartaar met wasabi mayonaise

Met deze eenvoudige en overheerlijke tonijntartaar maak je indruk op iedere gast aan tafel.

Personen

4

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Tijd

20 min.

Caloriën

 159 

Introductie

Over dit recept

Door: Mats Westmaas

Dit is één van de favoriete recepten van mijn moeder. Het is snel en eenvoudig te maken en, zoals zij altijd zegt, een cadeautje.

Uiteraard moet je hier superverse tonijn voor hebben, wil je zeker weten dat je niet misgrijpt? Bel dan even een dag van tevoren. 

Tonijn sashimi

Ingrediënten:

  • 300 gr. verse tonijn
  • 15 gr. pijnboompitjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 sjalotje
  • 1/2 limoen

Voor de wasabi mayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 2 tl wasabi pasta

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de tonijn in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitjes. Snipper het sjalotje. Meng de mayonaise met de wasabi pasta en houd 1/3 apart.

Meng alle ingrediënten door elkaar, knijp een halve limoen er boven uit en zet het afgedekt in de koelkast om even in te laten trekken.

Schep de tonijntartaar in glazen of gebruik een metalen uitsteker om het in een mooi rondje op een bord te serveren. Garneer het met wat peterselie of om het een extra smaak te geven, met koriander, en verdeel de overgebleven wasabi mayonaise eromheen. 

 

Voedingswaarden

Een zeer licht gerecht, ideaal als lunch of voorgerecht en past goed in een koolhydraatarm dieet.

  • Koolhydraten 2% 2%
  • Vetten 8.6% 8.6%
  • Eiwitten 17.7% 17.7%

Meer recepten volgen binnenkort

Orange Juice

Boiled Crab

Baked Bread