Tonijntartaar met wasabi mayonaise
Met deze eenvoudige en overheerlijke tonijntartaar maak je indruk op iedere gast aan tafel.
Personen
4
Moeilijkheidsgraad
Eenvoudig
Tijd
20 min.
Caloriën
159
Introductie
Over dit recept
Door: Mats Westmaas
Dit is één van de favoriete recepten van mijn moeder. Het is snel en eenvoudig te maken en, zoals zij altijd zegt, een cadeautje.
Uiteraard moet je hier superverse tonijn voor hebben, wil je zeker weten dat je niet misgrijpt? Bel dan even een dag van tevoren.
Ingrediënten:
- 300 gr. verse tonijn
- 15 gr. pijnboompitjes
- 2 el sojasaus
- 1 sjalotje
- 1/2 limoen
Voor de wasabi mayonaise
- 2 el mayonaise
- 2 tl wasabi pasta
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Rooster de pijnboompitjes. Snipper het sjalotje. Meng de mayonaise met de wasabi pasta en houd 1/3 apart.
Meng alle ingrediënten door elkaar, knijp een halve limoen er boven uit en zet het afgedekt in de koelkast om even in te laten trekken.
Schep de tonijntartaar in glazen of gebruik een metalen uitsteker om het in een mooi rondje op een bord te serveren. Garneer het met wat peterselie of om het een extra smaak te geven, met koriander, en verdeel de overgebleven wasabi mayonaise eromheen.
Voedingswaarden
Een zeer licht gerecht, ideaal als lunch of voorgerecht en past goed in een koolhydraatarm dieet.
- Koolhydraten 2%
- Vetten 8.6%
- Eiwitten 17.7%